Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg

Mérges Mérleg

Mert utálni való ez a világ és semmi nem tetszik benne!

Utolsó kommentek

Egyéb hiszti

Folyamatos blablabla

Creative Commons Licenc

2008.02.27. 21:44 Mérges Mérleg

Érzékeny férfiak?

Amikor pár nappal ezelőtt hallottam, hogy baleset történt az egyik foci meccsen nem igazán izgatott a dolog. Rég óta történnek balesetek, most ez komolyabb a dolog, boff. Jobban felturbózta az érdeklődésem a hír második mondata: a Fifa egyeztetett az újságírókkal, tévékkel és médiákkal, hogy ne mutassák tovább a szerencsétlenség képeit, felvételeit. 

Ahogy a napi foci világ teljesen hidegen hagy, csak pár nap múlva kezdtem ez a hír után érdeklődni. Youtube-on kezdtem megkeresni a meccs felvételét: egy rakás felvétel. Klikkeléskor, mind levéve egy "due to copyright violation" felirattal. Ha jól értem levették minden erre vonatkozó felvétel? Megtehetik ilyesmit?

Arra nem is emlékszem történt-e bármikor ilyesmi a sport világban, sőt, azt tudom ezek a sport szerencsétlenségek mindig az év végi beszámolások és a bakik show-ba be szoktak kerülni. Évről évre le szokták vetíteni. Néha mű "hahaha" nevetéssel is!

Komolyan megállapodtak egy totális cenzúrázásban? Reális még ma napság ilyet csinálni? A zene és film ipar nem tudja leállítani a filmek másolását. A cigi cégek sem tudják leállítani a róluk szóló kritikus reklámfilmek. Az államok sem szoktak tudni kitiltani a hírekből, sem leállítani a kompromittáló katonai vagy rendőrségi szétcsúszásait.

Akkor most mi is történik? Egy nagyon erős és gazdag egyesület (+ a fan-ek) be tudja tiltani a képernyőkből egy durva piros zoknis csont törés: ilyenkor mindenkinek hallgass! parancsra hallgat (és fél, mert perelnek ha nem teszed amit csinálnak!). Mi közben senki nem szól bele amikor látjuk naponta live on tv meggyilkoltakat, felrobbantottakat a hírekben; hagyák folyni a vér autókból, részletesen elemzésként kockáról-kockára megmutatják Bhutto utolsó pillanatait... a szólás szabadság nevében?
Erre a látványra érzékenyek, de a világ szörnyűségekre nem?

Szólj hozzá!

Címkék: foci hányinger itélet felháborító


A bejegyzés trackback címe:

https://mergesmerleg.blog.hu/api/trackback/id/tr17356237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása