Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg

Mérges Mérleg

Mert utálni való ez a világ és semmi nem tetszik benne!

Utolsó kommentek

Egyéb hiszti

Folyamatos blablabla

Creative Commons Licenc

2007.11.20. 00:38 Mérges Mérleg

Tele van itthon!

Évről évre, két dolog hangzik:
- az egyik, hogy "a hétvégén mit csinálunk?"

A hétvégi unalomnak ígéretes megoldásnak hangzott a buszra kiplakátozott "Itthon otthon van - télen is!" üzenet.
Remény lett. Többé nem fogunk elutazni Velencei tóra, a tél közepén azzal, hogy utólag észreveszünk, hogy egy sötét kocsmán kívül, minden és mindenki hibernál... Végre felébredtek a kereskedők, a szállók, a lakosok és kipakolták a jeges területek kultúrával, izgalommal, hagyományokkal, érdekességekkel!
Hurrá! Végre a hideg nem lesz az első látványosság bármerre megyünk!
Nézzük meg, hogy milyen aktivitások, programok javasolnak az unalom helyett!


- a másik dolog, ami évről évre hangzik, és igazából egész éven keresztül is az, hogy a társadalom csak az árra figyel és nem a minőségre.

Óco-óco! Tesco vs Auchan ár harcok folynak folyton, kinek lesz a legolcsóbb termék a piacon. A maximum embert vonzzuk be hogy vegye a csodálatos legrosszabb ehetetlen ételünket!
Abban egyet értek - teljesen - testileg és érzelmileg, hogy a magas infláció miatt, és blablablák miatt, hogy a pénzünkért most már sok minden nem lehet kapni. Tanúsíthatok is, hogy olyan zabálós hagyományaink lettek, hogy néha szégyenlem magam ha túl eszem magam. Enni, enni, folyton enni, meg inni, minél többet... mindig, bármikor, túl sokat. Annyira hogy ha sokat akarunk, sokba kerül. Azért vegyünk olcsóbban valószínűleg alacsonyabb minőségű termékek, mert így is úgy is tele kell lenni a pocakunk a végén. A "minőség"-i tömegesen gyártott márkák hanyagoljuk, ne is beszélve a pseudo "bio" márkák!

Ha részletesebben nézzük meg, a tömegesen gyártott termékek nem annyira magas szintű alap anyagokból, ízekből, figyeléssel készülnek meg. Sőt a szint jó alacsony, csak elhitetik velünk hogy minőséget kapunk. Az ember gondol hogy alapból amúgy is az jár, de úgy látszik valami miatt nem mindig érdemeljük meg.

A szint így is alacsony, de ha még alacsonyabb kategória termékeket választunk, mert olcsóbban kapjuk meg, akkor fa padon ülve az enyhe "ízesített" karton helyett, sima E-adalékos kartont kapunk.
Felejtve van a minőség. A kereskedők, a média cégek, a reklám cégek, próbálják elhitetni velünk hogy vegyünk meg a "minőségi" termékeket. A gyártók sokat költenek erre. A tényleges minőségre, viszont eleget nem tesznek. Mert a fogyasztó amúgy is meg veszi amit hirdetjük neki olcsón.

Hol van a minőség? Sőt, hol van az élmény? A mennyiség fontosabb?
Jobb 100 kiló sós papír chips-et enni egy héten keresztül, mint csak 10 deka igazi húsos krumpliból készült megfelelően fűszerezve egy perc alatt, és tartózkodni tőle több hónapig várva a következő adagra?

Szívvel tisztelem azok a családokat, akik a pénz problémák és hiányosságok ellenére, még is viszik el a gyereküket 1-1 hétvégére szórakozni. És csak a kis büdzsé szerint válogathatnak a szállás helyét, a programot, az élményt. Akár nyáron, akár télen.

Mondjuk télen ritkábbak a lehetőségek és az ötletek. Ezért itt az megfelelő alkalom hogy mutassuk meg mennyi minden lehet megcsinálni hideg időjárásban!
Csatlakoztam a www.telenitthon.hu-ra, és már is kíváncsi voltam, hogy mit csinálunk jövő héten! Mikor nem fogjuk a téli krumpli fesztiválokról lemaradni, a téli macska kiállításokat kihagyni? Mikor fogjuk a havas erdős sétákat finom helyi forralt bórral iszogatni, a téli néptáncokat után futni a kis falukban!

Mennyi programot ajánlani fognak! mennyi ötletet a télre!
Két, három, négy, öt klikkelés után, megint jött rám a téli depresszió: úgy látom, most sem megyünk sehova, mert csak szállodákat ajánlanak tarifa szerint, szint szerint, és azon belül szolgáltatásokat. Nem programokat érdeklődési körök szerint, illetve hol lehet ha már azokra megyünk éjszakázni, vagy esetleg pihenni jó környezetben.
Megint nagyot csalódtam.
Megint a pénzünket kérték azelőtt hogy mutassák meg mit ajánlanak.
Megint mérni kell az élmény a mennyit tudok adni érte.

Megértem hogy kevés a pénzem, és az alapján kell válogatnom hova menjek. De miért megint csak a kereskedő járjon jól, én meg nem? Adjanak a lehetőséget hogy álmodjak, hogy körül nézzek miket lehet csinálni, aztán hogy mennyit kell érte fizetni! Nem fogok vidékre menni flipperezni csak azért mert ez az egyetlen szolgáltatás ami a társadalmi rétegemre jár, megfizetheti! És ha utálom? Tömnöm kell magam, akár szeretem, akár nem? Nem mondom hogy az nem lehet szórakoztató, de miért szűkíteni a lehetőségeket a pénztárcám szerint?
Mutasd hol és mit lehet szórakozni, és hadd döntsek én, hogy dolgozzak többet, még spóroljak meg érte, kifizetem az árat, vagy nem!

Érezzem már magam itthon otthon, akár télen is! Ne csak az üzleted!

3 komment

Címkék: szórakozás utazás tél


A bejegyzés trackback címe:

https://mergesmerleg.blog.hu/api/trackback/id/tr87235152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foti 2007.12.10. 11:43:49

Tegnap hallottam: "...hiszen jönnek a Zsírszentek." Megszállott fogyasztásőrület... Részemről inkább kivonulnék az egészből. A www.telenitthon.hu-val kapcsolatban találtam ezt :D videa.hu/play.php?v=UDsrlrPzncQViw6v
Hát itt tartok lassan én is, bár hálisten az én házamba senki nem hozott ilyen epilepsziát okozó motoros Mikulást :)

Ferenc 2007.12.10. 12:09:30

Honnan veszed, hogy epilepsziát okoz :) Semmi baj nincs vele, engem kicsit Elvisre emlékeztett, nemtom miért :D

Zoltánka 2007.12.10. 13:38:01

Ez nagyon ott van :)
süti beállítások módosítása