Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg

Mérges Mérleg

Mert utálni való ez a világ és semmi nem tetszik benne!

Utolsó kommentek

Egyéb hiszti

Folyamatos blablabla

Creative Commons Licenc

2008.02.10. 23:09 Mérges Mérleg

Vígjátéknak rossz tréfa

Ma este feláldoztuk a Viasat 3 Elnöknő sorozatot a TV2 "Vasárnap > vígjáték"-nak felsorolt Az időjós (2005-ös) filmet.

Az első reklámig még nehezen volt poénos. Csoda, hogy emlékeztük rá, a reklám után, hogy ezt a filmet néztünk. Eddig nem történt semmi érdekeset. Még semmi tréfásat. Azt hittem, hogy a reklám után, elfordul a helyzet és, hogy rendbe jön a film.
A második részen, továbbra sem javult a helyzet. Nem csak, hogy nem volt poénos, de már drámás is volt. Előrelátható volt a daganat után a halál, a gyerek molesztálás és nem jól forduló életet.
A harmadik rész, csak azért néztem tovább, mert nagyon akartam már látni a végét: boldogság lesz, vagy szomorú vége? Szomorú az volt (mert mindent ami jósolható volt az elején mégis megtörtént), de még is jól alakultak a dolgok. Persze nem a legjobbnak alakult el, de a film karakternek szerint még sem olyan rossz a helyzet.

Az Imdb szerint ez a film Comedy / Drama műfajhoz tartozik. Melodrámának sem igazán jó kifejezés erre a filmre. A kulcsszavak semmilyen pozitív jelet sem indokolnak a nevetséges kategorizálásra. "Black comedy": mikor? "Divorcee": az biztos vidám dolog! "Overweight child": ez miben vicces? "Ephebophilia": a jelenlegi világ paranoiás helyzetben biztosan nem víg egy dolog.... és stb. nem humoros kifejezések!
Ez lenne a New York-i új trend? Keserűen és szarkasztikusan látni a világot. Ha ez a humor, mi a dráma? A horror? CSI New York humoros sorozat, Freddy Kruger viszont melodráma?

A film inkább egy túlzottan önző férfi belső és folyamatos harca szétrongált családjával (ami részben ő a felelős), belső nyugtalanságaival, pszichopata ütéseivel, mások megalázásával, nehéz apa-fia, illetve fia-lánya-apa kapcsolataival, munka és család nem tudni választani mi a fontos az életben dilemmákkal... nem igazán happy end-el. Gondolkodtató helyzetek ami előfordulnak és előfordulhatnak az életünkben. Akár akinek ez a helyzet, akár akinek az. De remélhetőleg értelmesebb döntésekkel. És valamennyire több érzékkel.
Lassú és hosszú folyamatok amik a pozitív végére juttatnak. Vagy lehet, hogy a jóslat volt a vicc a filmben? Időjós volt a karakter mert megjósólta a jövöjét, minden megtette ahhoz, hogy sikerüljön, de még sem úgy sütött a nap ahogy gondolta meg.

Nicolas Cage és Michael Caine természetesen remekül szerepeltek a filmben. Valamennyire látszódott, hogy ők sem nagyon nevettek benne.
A legjobb és viccesebb rész a filmben az volt, amikor Spongya Bob-ot látunk átrepülni egy New York-i felhőkarcoló ablak előtt. És, hogy a végén a fő szereplő örül, hogy Spongya Bob előtt került a NY-i parade-nál.

Valaki a TV2-Pro7-nél megnézte előtte a filmet, hogy helyesen sorolhassa meg?
A céljuk-et elérték, mert végig néztem. De élvezni nem élveztem. És ez nem szórakozás!

Szólj hozzá!

Címkék: tv film szórakozás csalódás


A bejegyzés trackback címe:

https://mergesmerleg.blog.hu/api/trackback/id/tr52334220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása