Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg

Mérges Mérleg

Mert utálni való ez a világ és semmi nem tetszik benne!

Utolsó kommentek

Egyéb hiszti

Folyamatos blablabla

Creative Commons Licenc

2007.10.02. 23:33 Mérges Mérleg

Paplan mizéria

Szeretem a hideget (inkább mint meleget), azonban utálom az az időszak amikor éjszakánként a paplan kezd szükséges lenni. Fütéssel vagy anélkül totál szenvedés az éjszaka.

176 cm magas vagyok. A paplan hossza 190-200 cm.
Igy elvileg köztünk valamint 24 cm van: elméletileg a teljes testemet is fedheti. Pedig nem. Ha takarom a lábaim akkor alig a nyakamra ér a paplan. Ha jol betakarok, akkor alig a vállamig ér a paplan. Miért kell összehuzni az egész testem hogy rendesen alá férjem? Azzal hogy A paplan tervezők soha nem probálták meg a termékjüket? Gondolom onnan indultak hogy a 200 cm fedi az ágy teljes hossza, nem az ember teljes hossza! Használhatatlan: nem azért van hogy az ágy keretet tökéletesen fedjen, hanem engem!

Kiprobáltam mérni a minimális optimális paplan méretet:
- oldalra fekve, hátra fekve, hasra fekve;
- testalkatom magasságom-ra viszonyitva optimális, azaz a határokon belül van (nagy fej, nagy has, nagy láb nem túlzottan van);
- valamint 10-10 cm mozgásteret hagytam a lábaim alatt és a fejem felett;
- a paplan vastagsága valamint 10-15 cm: az éveken során a toll szétszórodott erre arra.

Eredmény:
- oldalra fekve: 230-250 cm
- hátra fekve: 250-270 cm
- hasra fekve: 240-260 cm

Igy barhogyan fekszem le az optimális paplan mérete 230-270 cm között van. Éjszakán minden poziciót kihasználom, igy egy minimum 270 cm-es paplan kellene (kb. +150% a magasságom). Természetesen olyan paplan túl lép az ágy keret hossza - nem véletlen a paplanok rugalmasak és hajtogathatóak - igy akár hajtogatható az ágy fején, vagy alján.
A tervezők miért nem kisérletezik? Az Ikea-ban a legdrágabb kapható paplan is csak 200 cm hosszú: sajnálom azokat akik magasabb mint én.


Szólj hozzá!

Címkék: teszt probléma paplan ágy


A bejegyzés trackback címe:

https://mergesmerleg.blog.hu/api/trackback/id/tr8184157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása