Közlemény!

Kedves blog olvasó!

Ezen a blogon előfordulhatnak helyesírási, illetve nyelvi hibák, mivel az anyanyelvem nem magyar. Igyekszem minél helyesebben és érthetőbben megfogalmazni a gondolataimat, hogy kellemes olvasási élményben részesüljön.

Köszönöm,
Mérges Mérleg

Mérges Mérleg

Mert utálni való ez a világ és semmi nem tetszik benne!

Utolsó kommentek

Egyéb hiszti

Folyamatos blablabla

Creative Commons Licenc

2008.01.21. 22:31 Mérges Mérleg

Félrevezető akció

Egy barátnőnk szólt, hogy a H&M-ben kapható Spongya Bob férfi alsónemű. Sokáig halasztottam az Arena Mall menetet, ahogy nem tartom jó helynek főleg agorafóbiám és építészeti hitem miatt, de véletlenül épp ott volt dolgunk.

Bementünk. Megtaláltuk. Két eredeti mintás boxer fajta volt. Különleges minták voltak rajta, nem a szokásos élénk sárgaság. Nagyobb bajban lettem mint ahogy gondoltam, mert nem csak Spongyás boxer volt, hanem Muppets Show-s is! Gonzós. Úgy döntöttem, inkább a Gonzót választom. Ritkaság megtalálni Muppet Show bármit. Sőt, azóta megvette a Disney a Henson valamennyi örökségét, eltüntették a piacról és keveset foglalkoznak a Muppets rajongókkal. Inkább tutibb a politikai korrekt igazságtalan egyéb gyerek mesék. De ez a harag most nem tartózik ide.

Egyet fogtam. 1490 Ft darabja volt. Kicsit soknak tartottam téli időszakban. De Gonzó-ért megéri.
A barátom szólt, hogy miért ne vegyem meg a Spongya-t is, végül is akciós a boxer: 745 Ft valamennyiért. Megmutatta a táblát a boxer szekcióban: "boxer 745 Ft". Azaz 50%. Sales volt, itt-ott mindenhol a boltban. Fogtam a vonzóbb Spongya boxer-t és elindultunk a kasszához.
Természetesen azon a sorban álltam meg, ami nem haladt meg. Egy külföldi állt előttem. Csomó nadrágot és táskát vett. Közben részletesen ellenőrizte meg, hogy a tényleges akciós árt számlázták meg neki és nem a teljes árat. A végösszeg gép kiadása után, újra nézték meg minden terméket, hogy a kasszán állva kis tini eladó tényleg akciósan adta el neki a termékek.
A boltban minden terméken a régi ár volt feltüntetve a címkén, és valamennyi darabon volt egy piros címke egy "50%" felirattal. A tényleges ár csak egy-egy táblán szerepelt a terméktől nem messze elhelyezve.
Amikor kezdte elszámolni az eladó a boxereim, a tényleges ár mutatta a gép. A számolás után rám nézett, azzal várva, hogy fizessem. Euh, és az akció? Kérdezi a barátom. Milyen akció? Válaszol az eladó. Megmagyaráztunk neki, hogy a boxer szekció akciósan van jelezve. "Ah, akkor nincs feltüntetve a gépben!" jelzi az eladó. Fogjuk rá a gépre! Elmegy ellenőrizni. Visszajön. "Ez a termék nem akciós, csak az a termék akciós ami a tábla alatt van!". Mind hárman megyünk oda újra ellenőrizni. Megmutatjuk a táblát. Megmutatja az a sor ami a tábla alatt esik. "Ez az oszlop akciós, a tábla alatt!" megmutatja az eladó.
Honnan tudjam, hogy csak erre a bizonyos termékre vonatkozik az akció. A tábla a boxerek szekrény sarkon van és általánosan hirdeti a boxer árát. Feltüntetjük, hogy a jelzés nem egyértelmű. "Akkor most leveszem a táblát, és így nem lesz probléma!" szól az eladó. Elég könnyen oldotta meg a probléma...
Már sok kedvem nem volt a boxerhez. Megéri annyit vitatkozni egy boxerért? A barátom meglepett az eladó viselkedésétől kéri a felettesét. Visszamegyünk a kasszákhoz. Az eladó bekapcsolja a mikrofont és jó hangosan kéri a felettesét, hogy jöjjön a pulthoz.
Most együtt érzek azokkal az emberekkel akik kényelmetlen helyzetbe kerülnek amikor egy kondom dobozt szégyenlősen kérnek egy patikában és az eladó hangosan kérdezi meg a kollégájától mennyibe kerül. Ezen sokan nevettünk a 90-es években. Most nem nevetek.
Egy felnőtt nő jött meghallgatni a panaszunk. A barátommal mennek hárman ellenőrizni a dolgot. "Mi azt hittük, hogy egyértelmű lesz a tábla, hogy melyik termékhez vonatkozik!". Ahogy mégis igazunk volt, hogy nem volt precíz a tábla és, hogy bármelyik boxer termékre vonatkozhatott, megkaptuk az engedményt. És csak egy gomb nyomáson múlt: erre viszont fel van készülve a gép!
Köszönöm a barátomnak. Az eladó arcától nem igazán tudtam kideríteni milyen érzelmet mutatott: düht? Nem érdeklődés? Fáradtság? Self-satisfaction? Furcsa. Megköszöntük. Elköszöntük.
Hány embernek nem számolják fel az engedményt ha nem reklamálnak, vagy nem ellenőrzik meg?

Szólj hozzá!

Címkék: akció sales mizéria félrevezetés


A bejegyzés trackback címe:

https://mergesmerleg.blog.hu/api/trackback/id/tr88306531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása